Wil je de uitdagingen van morgen kunnen aangaan, dan mag je natuurlijk niet van gisteren zijn. Maar wat moet de next-gen-leider allemaal in huis hebben om de snel veranderende toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen treden?

Er gebeurt nu in de wereld om ons heen zóveel, en veranderingen gaan zó snel.  Je kunt het niet alleen. En wil je de buitenwereld met vertrouwen tegemoet treden, dan kun je jezelf het beste maar ervoor openzetten. ‘Want wat nieuw is voor jou, hoeft dat voor een ander niet te zijn.

Het netwerk als organisatievorm is mede ontstaan door de doorbraak van ict-technologie midden jaren tachtig van de vorige eeuw. ict heeft geleid tot netwerkvormen in het werken. Dankzij e-mail, internet en video-conferencing kan de moderne dienstverlenende organisatie werken als een flexibele netwerkorganisatie. Zoals e-mail niet meer is weg te denken uit het leven van 25-plussers, is dezelfde elektronische post opvallend afwezig in het leven van tieners. Ze msn’en, appen en instagrammen. E-mail heeft alleen maar nadelen voor hen. Je kunt niet eens zien of iemand online is, je krijgt niet direct antwoord en je hebt altijd een computer nodig. Voor tieners lijkt e-mail ouderwets en is iets wat hun ouders gebruiken op het werk. In de Verenigde Staten zijn scholen en universiteiten overgestapt op Facebook, of Istagram om contact te leggen met studenten.

download